Десетки доброволци от  град Рила и околностите са се опитали

...
Десетки доброволци от  град Рила и околностите са се опитали
Коментари Харесай

Подробности как пропастта поглъщала Хамстера и хората му

Десетки доброволци от  град Рила и покрайнините са се пробвали да спасят Антон Петров и останалите, паднали в ужасната бездна, предава БГНЕС.

Към 21 ч. нощес няколко джипа, измежду които и този на Антон Петров, се връщат по черен път към гр. Рила в м. Илийна река, вдясно от Рилския манастир. Наблизо имало няколко големи пропасти.

По неизяснени още аргументи Петров изгубил ръководството на джипа, който пада в 100-метрова бездна.

Следващите го незабавно стопират и се пробват да доближат до Петров. Тъй като пропастта е дълбока и скалиста, неколцина падат, получавайки контузии.

Започва частна избавителна акция, в която вземат участие другари на Петров, както и предприемачи от цялото Рилско корито, за които той е покровител.

Едва към 21.45 ч. участниците в „ акцията “ подават сигнал на тел. 112 за случая и за четирима потърпевши.

Към Илийна река са изпратени три коли за спешна помощ от Благоевград, гр. Рила и Дупница.

Те обаче са спрени в м. Бричебор, където се събират Рилска и Илийна река, защото в региона има 15-на МПС на приятелите на Петров.

Впоследствие двама от потърпевшите са превозени за Пирогов с частни коли за спешна помощ, също извикани на местопроизшествието.

Кой е Антон Петров - хамстера?



Снимка Бгнес

Антон Петров-Хамстера преди 12 дни се оказа дефинитивно почтен по делото “Октопод ”. По процеса за бандата за отвличания “Наглите ”, с който се прочу, бе арестуван и упрекнат, само че по този начин и не бе предаден на съд за похищенията, напомня вестник Струма.

По делото Петров бе задържан, откакто в портфейла на жена му бе открита банкнота от откуп на една от жертвите на бандата

 Други доказателства обаче нямаше, въпреки да се подозираше, че като някогашен автокрадец Антон е бил непосредствен с групата за отвличания.

Повечето незаконни действия на членовете ѝ, преди да се захванат с похищенията, бяха точно автокражби.

Едва 12 дни преди гибелта си Антон Петров бе дефинитивно оневинен по делото “Октопод ”. Това стана, откакто той, Алексей Петров и Кирил Топалов чуха “Невинен ” от Апелативния профилиран углавен съд, а прокуратурата не нападна оправдаването пред Върховния касационен съд.

 Хамстера тихомълком излязъл на независимост

Всичко стартира на 10 февруари 2010 година, когато Министерство на вътрешните работи и прокуратурата оповестиха, че е в ход акция „ Октопод “ и зрелищно арестуваха Алексей Петров, Антон Петров, Марчело Джотолов и други. Те бяха упрекнати като тайфа за рекет и изнудвания.

Делото първо се гледаше в Софийския градски съд, само че арбитър Румяна Ченалова, която го водеше, бе уволнена. Затова и поради смяна на подсъдността процесът почна отначало в спецсъда. Междувременно Антон Петров бе арестуван през 2012 година и като член на тайфа, предложила елитни манекенки като проститутки. Заедно с него тогава обвинен беше и някогашен притежател на купата “Мистър България ”.

Прокуратурата проверява делото 3 години, без да го внесе в съда, и най-после обвиняванията против посочения за дясна ръка на Алексей Петров мъж бяха свалени.

След софийския интервал Хамстера се открива в родния си град Рила, където става локалния покровител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР